Следвайте Гласове в ТелеграмКампанията за дискредитиране на главнокомандващия Въоръжените сили на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКампанията за дискредитиране на главнокомандващия Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Арестович: Кампанията срещу Залужни може да доведе до военен преврат или трети Майдан

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Кампанията за дискредитиране на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна ген. Валерий Залужни може да докара до боен прелом или трети Майдан. Такова мнение изрази някогашният консултант на офиса на президента на Украйна Олексий Арестович в предаването на блогъра Василий Голованов, предава украинското опозиционно издание " Страна ".

" Към какво води всичко това? Към това, че обстановката ще се взема решение по някакъв ексклузивен метод. Смятам, че ще има някакъв тип изключително позволение - или боен прелом, или трети Майдан - условно казано, някакво национално въстание. Или пък властта ненадейно ще се опомни и ще откри някакво изключително позволение - нещо от рода на държавно управление на националното избавление или на националното единодушие. Или избори. Четири разновидността. Но избори във военно време единствено по себе си е ексклузивен път, тъй като те ще бъдат проведени в изключителни условия, по ексклузивен метод ", съобщи Арестович.

" Друг въпрос е по какъв начин ще се проведат. Ситуацията стигна до такава степен, че и най-недосетливите от нашите съотечественици към този момент схващат, че не всичко е наред в нашата страна. А когато нещо не е наред, на върха започнаха да търсят отговорни. Виновните, съдейки по самодейностите на Маряна Безуглая и Давид Арахамия, се оказаха Залужни и Борис Джонсън ", добави някогашният консултант на офиса на Зеленски.

Изданието напомня, че против Залужни в последно време се опълчи депутатката от ръководещата партия " Слуга на народа " Маряна Безуглая. Тя прикани за неговата оставка, неведнъж го подлага на критика и даже пусна допитване кой би трябвало да размени на поста главнокомандващия ВСУ.

Володимир Зеленски също неотдавна удостовери спора със Залужни, като прикани него и украинските генерали да не се занимават с политика.

Западните медии към този момент пишат за " надигащия се авторитаризъм " в Украйна поради анулацията на изборите и спора на президентския офис със Залужни, напомня Страна.

Междувременно Офисът на президента назова известията за спор сред Зеленски и Залужни " нелепости ".

В същото време доверието на украинците към Залужни доста надвиши индикаторите на президента Зеленски, отбелязва " Страна ".

Според данните на Залужни " изцяло имат вяра " 63% от интервюираните (на Зеленски - 39%), " по-скоро имат вяра " 19% (на президента - 33%). Тоест общото доверие в Залужни е 82%, а към президента - 72%.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР